Welcome to my blog.
Hi, my name is Anis.
Do tell me if you've already followed or linked me.
(and I'll be doing the same thing to you, too)
If you visits without let me know, then you're a stalker.
Come on peeps! Say anything in the chatbox.
Hope enjoy ;)
Thankyou and good day!
Photobucket

Monday, December 29, 2008

sad...



hari ini saya SEDIH,SAKIT HATI!! huft..sebab...
1. xde bilik
2.handphone RUSAQ!
3.tahun dpand x boleh bukak internet lama2
4.adek saya MENYAKITKAN HATI
BENCI!!!

Survey!! [malay]

Nama Penuh :
Anis Afiqah

Kawan Sekolah Menengah:
Anim/Syafiqah/Emi/hAna/Alisya/Ezzaty/Amyra

Anda Seorang Yang,
DEGIL, suka MENYAKITKAN HATI org lain,suka tido/bangun lambat,kgd² ignore & annoying, TETAPI baik,ada perasaan belas-kasihan,suka buat homework & schoolwork,suka makan banyak [tapi x gemuk dari dulu], suka menghiburkan org, suka buat baik.

Kekuatan Diri,
GARANG & suka MARAH budak² yg nakal tanpa rasa takut dimarah oleh parents saya/mereka, bila ada org sindir, saya sindir balik dye dgn kata2 yg 'hot' dan MENYAKITKAN HATI mereka.

Kelemahan Diri,
cepat SEDIH/MENANGIS apabila dimarah oleh parents/guru, LEMAH SEMANGAT, NEGATIF thinking, TAKUT dengan serangga/binatang yg menggelikan.
Makanan dan minuman favourite anda?
Makanan:asam pedas, tom yam, bihun sup, mee hailam, mee goreng, bihun goreng, soto, ayam goreng, burger, roti croissant, pizza, chocolate, ice cream, sosej, kek pisang.
Minuman:yogurt drink, fresh milk, carrot susu, air kosong, air strawberri.
Favourite Colour?
pink,hitam,purple,putih,coklat.
Favourite Song?
In The Ayer, Girlfriend, Sampai Menutup Mata, Perempuanku, So What, Hot n Cold,
Disturbia, Hari Ini,Esok dan seterusnya, My Heart, Ada Cinta.
Siapa yg selalu membuat anda tergelak?
Kawan, Tv, radio, kawan, Tv, radio , kawan, tv, radio
Sikap² orang yg membuatkan anda stress?
selalu berfikir bahawa saya ini adalah seorang yg jahat, suka memaksa.
3 benda yg mesti ada di dalam handbag anda.
[maaf, saya tidak mempunyai handbag, purse ada lah. hehe] 1.duit, 2. IC, 3.gambar
Kali terakhir anda beriya² menangis?kenapa?
kerana.... [shh..rahsia]
Perkara paling lucu atau memalukan dlm hidup anda?
lucu:bercakap dgn my mom, tp xde respon, bila toleh ke belakang, tgk² my mom dh pergi ke depan, ton² tv.
memalukan:jatuh di depan khalayak ramai di sekolah.
Perangai sesetangah orang yang anda paling BENCI?
MENGUMPAT, MENIRU, SOMBONG & banyak lagi

Friday, December 26, 2008

Survey!!

1. besides ur lips,where is ur favourite spot to get kissed?
~Uph! STU-PID!! tanak kiss-kiss!!!
2. how did you feel when you woke up this morning?
~I wanna take a bath
3. who was the last person u took a picture of?
~Myself
4. would u ever donate bloods?
~Maybe
5. have u ever had a bestfriend who was very kind?
~um, yea. [But Sometimes]
6. do u want someone dead?
~yeah! Bush [da presedent of america]
7.what does ur last text message says?
~"Good Nite Ummi"
8. what are u thinking about now?
~blur.bored
9. do u wish someone was with u rite now?
~yeaph
10. what time did u go to sleep last nite?
~I think 11 p.m. n sumthin'..
11. is someone in your mind right now?
~yes
12. who was the last person text you?
~??
13. would u considered urself to be spoiled?
~bored ov ur question
14. what are you listening rite now?
~nothin'..
15. did u sing at all today?
~no
16. when's the last time u cried?
~U know, I cry Everyday
17. who were with u yesterday?
~My mom
18. do u miss anyone?
~yeaa
19. if someone liked u now,would u want them to tell you?
~nothin'
20. do u want someone that u can't have?
~honestly, yes I am
21. do you think u will be in relationship 3 months from now?
~really didn't wanna think about dat
22. do u want to tell someone's something?
~yeah, "Everyone!! I'm so BORED!!! "

burenk...

aaaaa!! Burenk nyaaaaa!!

What should I do if I'm bored?s

Hate BUSH!!

I Hate Bush Pictures, Images and Photos

I know wat? I

hate

bush!!!

Thursday, December 25, 2008

sawadeeekaap!

huh, xtaw nk ckap ape agi.

Saturday, December 20, 2008

some my photo edit..

.is
..it
...nice?

...is
..it
.nice?

answer my question plizt..

oh! b4 i'm 4get,
dat pix iz when i 12 years


d bawah tuu.. [tha pix dat i wears earring]
when i standard 4 bh!

















i'm not so girly

funky?!!
oi! oi! walaupun blog aku nampak sgt cam girly, TETAPI aku suka benda2 yg funky TAU!


n oso dis..



u know? susah tau maw edit shoes pix neh
my shoes lyk an emo BUT i'm not emo!!

Friday, December 5, 2008

MyHotComments.com


U know what? 2day iz my Birthday!!hmm..although without any party,present,cake ,, i'll happy.!

em,but i think my family,friend do some 'SUPRIZE!!' to me!!

but maybe...
y r uu dun wanna gv me a present? u make me sad..

hehe,nvrmind, juzt kidding

Saturday, November 22, 2008

[what i lyk]


chocolate,vanilla or strawberry?
:both

spaghetti,chicken chop or rice?
:both

syrup or mineral?
:mineral

computer or laptop?
:laptop

friendster or myspace?
:fs

english songs,malay songs or indonesia songs?
:both

surfing, swimming, cycling or reading?
:both

hip hop or rock?
:both

trendy or stylish?
:both

Sunday, November 9, 2008

Thursday, November 6, 2008

Sekiranya Aku Tidak Dianugerahi Nafsu. [Versi 3 ]

hmm..aq rasa kan, klo aq & semua org x dianugerahi nafsu puwn lg bguz la. sbb nye, klo aq atau semua org x dianugerahi nafsu, mreka [tmasug aq skali ar,,hhhe] takkan membuat perkara2 yg x senonoh,& x bwat dosa.

cam malaikat, dye tuwh, klo Allah sruh sujud kepadaNya sampai hari kiamat pun, mreka akan akur & truz sujud smpai hari kiamat tanpa bergerak walaupun sedetik pun. Tp klo kita [manusia] , cikgu kita sruh berdiri sbb kne denda pun, mse kita berdiri tuh ade la alasan mcm2. ada yg sakit kaki la, lenguh la, dan kita mula nk gerak2kan kaki kita tuh.

Hek eleh, klo mcm tu, korang pk kan lah baek2, manusia atau malaikat lg mulia?

manusia - slalu wat dosa. mcm2 dosa lah. [aq mls nk cite dgn lebih mendalam psl dosa2 tuh. korg paham2 la dosa apa yg manusia slalu wat.]
malaikat - x penah wat dosa walau 1 inci pun! pas2, Allah sruh dorang wat pape pun, dorang wat dgn akur & x membantah walau sedikit puwn.

huh. dh pk? aq ulang balik soalan aq, "Manusia atau Malaikat yg lebih MULIA?"
jawab..jawab.. jgn x jwb..

Wednesday, November 5, 2008

Sekiranya Aku Tidak Dianugerahi Nafsu. [Versi 2 ]

Didalam kita menempuh kehidupan setiap hari, kita tidak boleh lari dari menempuh pelbagai jenis cubaan dan dugaan sebagai ujian untuk mematangkan akal fikiran kita.

Tanpa kita sedari setiap kali kita berjaya mengatasi dan menyelesaikan masalah yg kita hadapai, ilmu yg diperolehi i2 akan menjadikan kita lebih cekal dan bijak. Gagal tidak bererti tewas manakala kejayaan tidak akan kekal. Kita mungkin keliru dan tidak memahami apa yang kita nampak jika kita tidak betul-betul melihat..

Baru-baru ini kita dikejutkan dengan kisah pelajar genius yang melacurkan diri diluar negara..

Disebabkan ada darah Malaysia di dalam dirinya,,ramai di antara kita yg terpanggil untuk memberikan bantuan.

Ustaz dan ahli2 :"Kita akan selidik masalah dia dan berikan bantuan.

Sufiah;"I'm sory..I dont need a help,, I enjoy what I'm doing now..

Tapi..Agak susah untuk membantu orang yg merasa dirinya pandai.

Memang diakui,sukar untuk menemui seorang genius yang memiliki kemahiran matematik hebat dan berpeluang melanjutkan pelajaran di universiti terkenal hanya pada usia 13 tahun. Nisbahnya x sampai 10 orang di kalangan 10 bilion umat manusia. Oleh kerana darah Malaysia turut mengalir di tubuhnya, Kita turut tumpang berbangga dengan kejayaannya 10 tahun lepas. Terlalu besar harapan kita dipikulkan di atas bahunya..

girl 1 ;"I dah complete my master degree dapat gaji offer RM 5 ribu sebulan. Tapi kalau I join escort service, layan datuk-datuk, boleh dapat RM 5 ribu satu malam tau!! he! he!"

girl 2 ;"Wow, betul! Sekarang ni diorang suka escort yang pandai-pandai macam kita ni.. he! he!"

KomenKu;"Pandai x semestinya bijak!! ada otak x semestinya berakal!!"

Mungkin wanita yg memiliki IQ tinggi tu tidak mahu menjadi hipokrit dan mengaku menikmati segala keseronokan dan hasil mewah yang diperolehi. IQ nya yg tinggi i2 tidak dapat melihat kesan yg lebih jauh. Betapa ramai yg bakal mengikut jejaknya. Atau IQ nya yg tinggi i2 digunakan untuk memberikan hujah bijaksana bagi manghalalkan jalan hidup yg dipilih.

Ada org yg dianugerahkan akal yg terlalu bijak, dan kebijaksanaan i2 digunakan untuk kebaikan seluruh umat.


Ada orang kurang pandai tapi memilih akal yg bijak untuk berjaya.

MakCik Bedah;"MakCik sekolah x tinggi, cuma pandai buat keropok lekor je..Syukur! Bisnes keropok lekor Makcik sangat maju.Alhamdulullah.."


Ada orang yg kurang pandai dan langsung x bleh usaha 1 sen pun!

MatSempoi;"Belajar pandai2 pun x guna braderr..Gua dh fruzt sama idup gua!"


Ada juga org yg bijak jahanamkan idup org lain dgn kepandaiannya..

Roy;"Gua ada Master dlm Biochemistry. lepas Graduate, gua kerja proses dadah. sekarang dh jd jutawan! he! he!


Kita hidup di dalam masyarakat yg penuh dgn pelbagai kerenah, ideologi, agama, budaya & bermacam-mcm warna yg membentuk kehidupan sebagaimana yg kita nampak kewujudannya pd ari ini. kadang-kala kebijaksanaan akal masih x mampu mentafsir makna2 tersirat yg diciptakan oleh Allah d dlm setiap kejadian. Sebagai manusia yg lemah, nafsu akan sentiasa berbisik untuk kita cenderung memilih jalan yg penuh dgn keseronokan. Jika kita bernasib baik, kita akan ditunjukkan jln yg btul ketika tersilap langkah. Tetapi jikalau kita malang, kita akan truz sesat..

0leh i2, setinggi manapun kebijaksanaan kita..sehebat manapun pangkat atau kuasa kita..atau sebanyak manapun harta dan kekayaan kita.......

..........

Kita semua tetap menuju ke 1 destinasi yg sama d mna 1-1nya bantuan yg bakal kita perolehi adalah amalan kita di dunia....
[ Al-Fatihah buat Arwah Datuk yg dicintai ]


Friday, October 24, 2008

Sekiranya Aku Tidak Dianugerahi Nafsu. [Versi 1 ]

Tersebutlah kisah seorang hamba Allah yg Hampir lemas di lautan. Di saat dia keseorangan terkapai-kapai, dia berDoa meminta pertolongan dari Allah.

Hamba Allah;"Oh Tuhan, tolonglah selamatkan aqu..isk..isk.."

Tiba-tiba muncul sebuah perahu nelayan..

Nelayan 1:"Mari naik, nanti awak lemas"
Hamba Allah:"Tak apa, saya sedang menunggu Tuhan untuk selamatkan saya.."

Setelah perahu i2 pergi, dia berdoa lagi. Memohon pertolongan dari Allah.

Hamba Allah:"Oh Tuhan, Selamatkanlah Aqu..isk.."

Kemudian muncul pula sebuah bot..

Nelayan 2:"Cepat Naik! Saya akan tolong selamatkan awak."
Hamba Allah:"Takpe..Takpe.. saya sedang menunggu Tuhan untk selamatkan saya.."

Akhirnya Dia tidak mampu lagi bertahan dan mati lemas di dalam keadaan yg sangat kecewa kerana bantuan dari Allah tidak tiba..

Seperkara yang dia tidak sedar ialah Allah sudah menghantar kepadanya nelayan-nelayan tadi untuk menyelamatkan nyawanya.

Dia gagal untuk melihat dan memahami..

Wednesday, October 22, 2008

mUzt rEAd..



hmm.. nExt m0nth I'll mAkE thIs bl0g t0 a dIAry! hore2! hore2!.

Ok thAts All!! =]

Thursday, October 9, 2008

xxx Linkin xxx Park xxx!!!!

R0X!!!

linkin park Pictures, Images and Photos


Linkin Park Lyrics
In The End Lyrics


"In The End"

(It starts with)
One thing / I don’t know why
It doesn’t even matter how hard you try
Keep that in mind / I designed this rhyme
To explain in due time
All I know
time is a valuable thing
Watch it fly by as the pendulum swings
Watch it count down to the end of the day
The clock ticks life away
It’s so unreal
Didn’t look out below
Watch the time go right out the window
Trying to hold on / but didn’t even know
Wasted it all just to
Watch you go
I kept everything inside and even though I tried / it all fell apart
What it meant to me / will eventually / be a memory / of a time when I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn't even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn't even matter
One thing / I don’t know why
It doesn’t even matter how hard you try
Keep that in mind / I designed this rhyme
To remind myself how
I tried so hard
In spite of the way you were mocking me
Acting like I was part of your property
Remembering all the times you fought with me
I’m surprised it got so (far)
Things aren’t the way they were before
You wouldn’t even recognize me anymore
Not that you knew me back then
But it all comes back to me
In the end
You kept everything inside and even though I tried / it all fell apart
What it meant to me / will eventually / be a memory / of a time when I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn’t even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn’t even matter
I've put my trust in you
Pushed as far as I can go
For all this
There’s only one thing you should know
I've put my trust in you
Pushed as far as I can go
For all this
There’s only one thing you should know
I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn’t even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn’t even matter

xxxxSelena Gomez!! xxx

selena gomez! Pictures, Images and Photos

_+_[[ xxxx Avril Lavigne Girlfriend!! xxxx ]]_+_





Hey, hey.
You, you.
I don’t like your girlfriend.
No way, no way.
I think you need a new one.
Hey, hey.
You, you.
I could be your girlfriend.

Hey, hey.
You, you.
I know that you like me,
No way, no way.
You know it’s not a secret.
Hey, hey.
You, you.
I want to be your girlfriend.

You’re so fine,
I want you mine.
You’re so delicious,
I think about ya all the time,
You’re so addictive.
Don’t you know what I could do to make you feel alright?
Don’t pretend I think you know I’m damn precious,
And hell yeah,
I’m your mother fucking princess
I can tell you like me too and you know I’m right.

She’s like so whatever,
And you could do so much better.
I think we should get together now,
And that’s what everyone’s talking about.

Hey, hey.
You, you.
I don’t like your girlfriend.
No way, no way.
I think you need a new one.
Hey, hey.
You, you.
I could be your girlfriend.

Hey, hey.
You, you.
I know that you like me,
No way, no way.
You know it’s not a secret.
Hey, hey.
You, you.
I want to be your girlfriend.

I can see the way,
I see the way you look at me.
And even when you look away I know you think of me.
I know you talk about me all the time again and again, (And again and again and again)
So come over here, tell me what I want to hear.
Better yet make your girlfriend disappear,
I don’t want to hear you say her name ever again.(And again and again and again!)

She’s like so whatever,
And you could do so much better.
I think we should get together now,
And that’s what everyone’s talking about.

Hey, hey.
You, you.
I don’t like your girlfriend.
No way, no way.
I think you need a new one.
Hey, hey.
You, you.
I could be your girlfriend.

Hey, hey.
You, you.
I know that you like me,
No way, no way.
You know it’s not a secret.
Hey, hey.
You, you.
I want to be your girlfriend.

Hey, hey.
You, you.
I know that you like me,
No way, no way.
You know it’s not a secret.
Hey, hey.
You, you.
I want to be your girlfriend.

In a second you’ll be wrapped around my finger,
Cause I can,
Cause I can do it better.
There’s no other,
So when's it gonna sink in?
She’s so stupid,
What the hell were you thinking?

In a second you’ll be wrapped around my finger,
Cause I can,
Cause I can do it better.
There’s no other,
So when's it gonna sink in?
She’s so stupid,
What the hell were you thinking?!

Hey, hey.
You, you.
I don’t like your girlfriend.
No way, no way.
I think you need a new one.
Hey, hey.
You, you.
I could be your girlfriend.

Hey, hey.
You, you.
I know that you like me,
No way, no way.
You know it’s not a secret.
Hey, hey.
You, you.
I want to be your girlfriend.



avril lavigne Pictures, Images and Photos
ABRILLLL Pictures, Images and Photos
avril lavigne Pictures, Images and Photos

My Heart

irwanshah Pictures, Images and Photos

Ayat-Ayat Cinta lyrics

b34n Pictures, Images and Photos

Tuesday, October 7, 2008

My Favourite singer/act0r

aChaaa

Irshadi Bagass

Gita Gutawaa

Cinta Lauraa

Nikitaa Willy


sbnarnya siy byk bgd actor/singer yg quw suka..
tapi ini aj yg quw ltak d blog quw

mood : erhmm..gga tau.. ngantuk kli.. =]

Wednesday, September 24, 2008

music is my life

muuaahhxxx !!

i love mUsIc!! aHaQx!!

Monday, September 22, 2008

Yuki Kato & Irshadi Bagas Heart

hi.. seram nyer...

mula2..aq pg lah tido.. ngantuk..
pkol 12 pm

suddenly, Q nmpk benda bergerak2, takutt..!!

then, dgn pnuh perasaan takutt, Q berselubung dgn selimut..
aq tutup seluruh badan Q.. dlm diam2 Q baca surah Alfatihah & byk lagii..
aq meggeletar...rrr

pastuu.....

tiba2..

benda yg b'grak 2uh mendekati aq..
aq menangis..



daannnnn!!!!!!!!!!!!!


MMIIAAUUUUWWWW..!!

LOLzzz..

kucing rupanya.. aq punyalah menjerit kuat tadi..heeii..

the end.. x masuk akal btul..

klo korang nk tau..

sebenarnya sih, Q pernah mimpi yg Acha datang scull Q

haha..

then , I said.. " Hai Kak Acha, kakak punya email gak?"


Acha: "ada"
Aku : " klo saya mau emel kakak boleeh? "
Acha: " gak bisa"

duuhh!! sebell!! nyebeliin!! sombong bgd kan? yah..

tapi.. e2 kan cman mimpi..
apa mimpi e2 bnar? heehhmm...gak tau..
mungkin semua artis itu sombong .. tapi mungkin gak..
sebell gw ini blom hlang lagii!!
huhh.. Q tau kok..itu cman mimpi..yah gak mungkin lah mimpi itu beneran..

mood: sebell,marah

bingung..

apa benar artis e2 sombong?
~ apa benar artis e2 gak suka ama public kayak kita semua?
Q gak tau.. tumben..aneh.. semuanya deh..

~ Q pingin ketemu ama

-Acha
-Gita
-Yuki
-marshanda


ramaiii skali..!! tapi apa mreka gak suka ketemu ama public kayak kita?
gaktau deh..



mood : sedih,sebell

.....

Your the cute bear Pictures, Images and Photos

cute gak??

Saturday, September 20, 2008

Robin Hood, Rambo &......

Sebuah negeri bernama Negeri Sesat yang terkenal dengan sukan memanah. Boleh dikatakan semua orang yang tinggal di negeri itu terrer sangat memanah semua benda termasuk serangga yang terkenal pada masa itu. Binatang itu adalah.. lipan. lipan yang kecik tu pun diorang boleh panah sampai terbelah lapan & sebab tuh jugak lipan tak brani nk kluar rumah. Oleh kerana ketereran mereka memanah, raja Negeri Sesat nk cari pemanah yg paling handal skali. Maka beliau pun buat pengumuman kt TV. Pengumuman tersebut telah menarik minat ramai pemanah termasuk dari negeri lain kerana hadiah utama adalah sebuah kereta katak versi kuning hijau yang diidam-idamkan oleh semua orang pada masa tuh.

Bila tiba hari pertandingan memanah yang selalu disebut-sebutkan oleh rakyat jelata Negeri Sesat itu, kelihatan hampir 200 peserta yg masuk bertanding. peserta pertama dari Negeri Tak Sesat memulakan pertandingan. Peserta hendaklah memanah sebiji epal yg di letakkan di atas kepala seorang budak kecil sebagai sasaran. Peserta yg bernama John dgn yakinnya menarget epal itu, anak panah dilepaskan dan tepat pada sasaran. Kemudian dia ketawa dan berkata, "Hahaha!! I am Robin Hood! " . Kemudian tiba masa peserta kedua, dari keturunan Red Indian. Dia mula menggigit mata anak panah dan dgn slumber jer dia melepaskan anak panah tanpa melihat dimana sasarannya . Kelihatan dia lebih terer dari John sebab dia panah tepat pada sasarannya sampai terbelah lapan. Lepas tu dia ketawa & berkata "Hahaha..I am Rambo!"

Raja tergamam melihat ketereran pemanah tersebut & memberikan tepukan yg gemuruh. Peserta ketiga datangnya dari keluarga miskin. Dia mula memanah dan...
panahannya tidak tepat malahan terkena kat mata kanan budak tuh. Tanpa ada sedikit pun perasaan takut dia tergelak & berkata.. "Hahaha.. I am Sorry..!" Sekali lagi raja terkezut & pertandingan itu dibatalkan sebab budak yg jd tempat letak epal tuh kena panah. Diketahui bahawa pemanah tersebut sebenarnya kena paksa dgn bini dia yg bernama Peah supaya masuk bertanding walaupun tak reti memanah.


THE END



commentKu: apa daaa crita yg x masuk akal nih.. wat tensi0n aq jew..hishh..

komentarKu: huh..cerita ini membuatkan Q tension aja..

MyComment: this st0ry make me crazy & tensi0n !! haha